Avondprogramma 8 februari

Op donderdagavond 8 februari vindt de Docentenavond plaats in het Vredespaleis. De hoofdspreker van de avond is Petra Stienen: publiciste, zelfstandig adviseur en Arabiste. Ze heeft jarenlang gewerkt als diplomate in de Arabische wereld. Ze geeft regelmatig commentaar in (inter)nationale media over de Arabische wereld, diplomatie en mensenrechten.

Inschrijven kan van 4 december 2017 tot 14 januari 2018 (of tot het maximum aantal deelnemers is bereikt).

De aanmelding is pas definitief na afronding van de betaling (iDeal of Creditcard). U ontvangt hiervan direct een bevestigingse-mail met factuur. Aanmelden op rekening is niet mogelijk.


Belangrijke informatie:

  • Entree is enkel mogelijk op vertoon van een geldig identiteitsbewijs.
  • Het Vredespaleis is helaas niet toegankelijk voor scootmobielen.
  • Betaling op factuur is niet mogelijk.
  • Het meenemen van grote tassen of trolleys is niet toegestaan in het Vredespaleis.
  • Er is zeer beperkt plek om tassen (onbewaakt) achter te laten.
  • Neem uw bevestigingsmail mee.
  • Na afloop van het programma zijn er versnaperingen: u bent om 22.00 uur van harte welkom in Wicked Wines aan het Anna Paulownaplein, op loopafstand van het Vredespaleis.

Tentoonstelling Visitors Centre

De inloop is van 19.00 tot 19.45 uur. In deze tijd kunt u met een audiotour de tentoonstelling in het Visitors Centre van het Vredespaleis bezoeken. In deze audiotour krijgt u een introductie op de totstandkoming van het Vredespaleis en de gerechtelijke instellingen die hier gevestigd zijn.

Hoofdlezing: Vrede en verdraagzaamheid; ver weg en dichtbij – Petra Stienen

Petra Stienen is van jongs af aan gefascineerd door scheidslijnen in de samenleving. Ze heeft in haar jeugd in Roermond en tijdens haar verblijf in het Midden-Oosten gezien hoe die scheidslijnen tot kleinere en grote conflicten kunnen leiden. Als diplomate, als schrijfster en als adviseur heeft zij in haar werk telkens gezocht naar mogelijkheden om op een constructieve manier om te gaan met die scheidslijnen. Makkelijk is het zeker niet, maar er is meer mogelijk dan we soms durven te geloven. Tijdens haar lezing neemt Petra Stienen ons mee op haar reis van de wijk de wereld in. En laat ze zien hoe in de tussentijd de wereld in onze wijken is komen te wonen. En hoe daarom vredeswerk niet alleen iets is voor diplomaten, maar voor ons allemaal, ver weg en dichtbij, op school, op kantoor en in de wijk.

Petra Stienen is publiciste, zelfstandig adviseur en Arabiste. Haar kracht ligt in het verbinden van mensen op basis van hun eigen verhalen en drijfveren. Haar jarenlange ervaring als diplomate in het Midden-Oosten en spreekster in binnen- en buitenland komen hierbij goed van pas. Ze geeft strategisch advies over beeldvorming en communicatie, persoonlijk leiderschap, diversiteit en inclusie voor diverse opdrachtgevers bij bedrijven, ministeries, gemeenten, ambassades, NGOs. Ze won een aantal prijzen voor haar werk, de Women in de Media Award in 2012, de Prins Bernhardcultuurfonds Limburg inspiratieprijs in 2013 en de Aletta Jacobs emancipatieprijs van de Rijksuniversiteit Groningen in 2016. Inmiddels verschenen er drie boeken van haar:  Dromen van een Arabische Lente (20080, Het andere Arabische geluid (2012) en Terug naar de Donderberg. Portret van een Wereldwijk (2015). Ze is 1 dag per week senator voor D66. Ze komt uit Roermond en gaat graag op reis binnen en buiten Nederland. Meer info www.petrastienen.nl 

Praktische informatie

Locatie: Vredespaleis, Carnegieplein 2, Den Haag
In totaal zijn er 150 plaatsen beschikbaar voor het avondprogramma. Vol = vol.

 Programma

19:00 – 19:45 Inloop voor bezoekers – Visitor Centre en scan
20:00 – 20:15 Jeroen Vervliet, hoofd bibliotheek Vredespaleis – “Waar bent u nu?”
locatie: Grote Rechtszaal
20:15 – 20:30 Verplaatsen van Grote Rechtszaal naar Academiezaal
20:30 – 20:45 Welkom Hans Teunissen (NVLM) en vertegenwoordiger van het Internationaal Gerechtshof
20:45 – 20:50 Wisseling van de wacht
20:50 – 21:40 Lezing Petra Stienen
locatie: Academiezaal
21:40 – 21:50 Q&A
21:50 – 22:00 Afsluiting Docentenavond – Eddy Habben Jansen (directeur ProDemos)
22:00 – 0:00 Borrel Wicked Wines, Anna Paulownaplein, Den Haag

Foto Petra Stienen: Jeroen Poortvliet