Docentendag Maatschappijleer

Elk jaar organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de Docentendag Maatschappijleer. Op deze vakconferentie kunnen docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen en burgerschap inspiratie opdoen, lezingen bijwonen, workshops volgen, kennisnemen van nieuwe lesmethoden en vakgenoten ontmoeten.

Dit jaar is de Docentendag op donderdagavond 8 februari en vrijdag 9 februari 2018.

Inschrijven

Inschrijven voor de Docentendag is helaas NIET meer mogelijk.
Inschrijven voor alleen de Docentenavond (maximaal 150 deelnemers) kan nog wel, via deze link: Inschrijven voor alleen de Docentenavond

De aanmelding is pas definitief na afronding van de betaling (iDeal of Creditcard). U ontvangt hiervan direct een bevestigingse-mail met factuur. Aanmelden op rekening is niet mogelijk.

Donderdag 8 februari – Docentenavond

Op donderdagavond 8 februari vindt de Docentenavond plaats in het Vredespaleis. De inloop is tussen 19:00 en 19:45 uur. In deze tijd kunt u met een audiotour de tentoonstelling in het Visitors Centre van het Vredespaleis bezoeken. U wordt in de Grote Rechtszaal welkom geheten door Jeroen Vervliet, hoofd bibliotheek Vredespaleis. De hoofdspreker van de avond is Petra Stienen: publiciste, zelfstandig adviseur en Arabiste. Ze heeft jarenlang gewerkt als diplomate in de Arabische wereld. Ze geeft regelmatig commentaar in (inter)nationale media over de Arabische wereld, diplomatie en mensenrechten.

Vrijdag 9 februari – Docentendag

Op vrijdag 9 februari is de Docentendag. In de ochtend is het programma in de Koninklijke Schouwburg en ’s middags gaat het programma verder bij ProDemos en bij verschillende Haagse instituties. De Docentendag wordt geopend met een lezing van Joris Luyendijk: ‘Het kleine bubbelcollege’.

OCHTENDPROGRAMMA
LOCATIE: KONINKLIJKE SCHOUWBURG
MIDDAGPROGRAMMA
LOCATIE: PRODEMOS
08.30 Inloop + informatiemarkt 13.15 Ronde 2: lezingen, workshops en excursies
09.30 Welkomstwoord NVLM & ProDemos Openingslezing Joris Luyendijk 14.30 Zaalwissel *
10.30 Koffiepauze + informatiemarkt 14.45 Ronde 3: lezingen, workshops en excursies
11.00 Ronde 1: lezingen en workshops 16.00 Borrel in café Dudok
12.00 Lunch + Informatiemarkt 17.00 Einde Docentendag

13.00

 

Vertrek vanaf de Koninklijke Schouwburg*

* Zie programma.

Bekijk het dagprogramma met het  aanbod van de lezingen en workshops of download het hele overzicht als printbare pdf.

Joris Luyendijk – Fotograaf: Jelmer de Haas

 

Certificaat

Na afloop van de Docentendag ontvangt iedereen per mail een certificaat van deelname. Hierop staat een logo met activiteitennummer voor het lerarenregister, mocht u hiervoor geregistreerd staan. Hetzelfde geldt voor de Docentenavond, als u hieraan deelneemt.

NVLM-vergadering

Voorafgaand aan de Docentenavond is op donderdag 8 februari de NVLM-jaarvergadering. Deze vindt om 16:00 uur plaats bij ProDemos (derde verdieping). Als u lid bent van de NVLM, kunt u zich bij uw aanmelding voor de Docentendag of voor de Docentenavond ook meteen aanmelden voor deze vergadering.

Doelgroep

Bent u docent maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen of Loopbaan & Burgerschap? Dan mag u deze dag niet missen. Ook studenten van lerarenopleidingen en andere professionals met belangstelling voor maatschappelijke en politieke educatie zijn van harte welkom.

Locatie & tijd

Avondprogramma:
Vredespaleis, Den Haag
Donderdag 8 februari 2018
19.00 – 22.00 uur
Inlooptijd: 19:00-19:45 uur.

Dagprogramma:
Koninklijke Schouwburg en ProDemos, Den Haag
Vrijdag 9 februari 2018
09.00 – 17.30 uur

Toegangsprijzen

  Dagprogramma Dagprogramma + avondprogramma Avondprogramma los
Standaardprijs € 175 € 212,50 € 37,50
Abonnees M&P
Leden NVLM
€ 160 € 197,50 € 37,50
Studenten € 82,50 € 120 € 37,50

U kunt uw boeking tot 1 februari 2018 kosteloos annuleren. Bij annulering na 1 februari zijn wij genoodzaakt de volledige deelnemerskosten in rekening te brengen.

* Tip! Bent u nog geen lid van de NVLM en/of abonnee van Maatschappij & Politiek (M&P)? Regel dit dan bij de aanmelding en profiteer direct van €15,- korting.

Vragen?

Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen over de Docentendag, stuur dan een e-mail naar docentendag@prodemos.nl.

 

Dagprogramma 9 februari: lezingen en workshops

Hieronder ziet u alle lezingen en workshops die worden gegeven tijdens de Docentendag Maatschappijleer van 9 februari 2018. Inschrijven kan van 4 december 2017 tot 14 januari 2018 (of tot het maximum aantal deelnemers is bereikt). Inschrijven voor de Docentenavond en/of de Docentendag Inschrijven voor alleen de Docentenavond De aanmelding...

Lees meer

Informatiemarkt

Tijdens de Docentendag Maatschappijleer is er een informatiemarkt waar uitgevers en andere organisaties hun producten en diensten kunnen tonen aan de deelnemende docenten. De volgende uitgevers en andere organisaties staatn klaar om hun materialen te laten zien: Actua Uitgeverij Actua.nl handhaaft in de nieuwe boeken de succesvolle didactische strategie en is...

Lees meer

Avondprogramma 8 februari

Op donderdagavond 8 februari vindt de Docentenavond plaats in het Vredespaleis. De hoofdspreker van de avond is Petra Stienen: publiciste, zelfstandig adviseur en Arabiste. Ze heeft jarenlang gewerkt als diplomate in de Arabische wereld. Ze geeft regelmatig commentaar in (inter)nationale media over de Arabische wereld, diplomatie en mensenrechten. Inschrijven voor de...

Lees meer

Verslagen Docentendag 2017

Op vrijdag 17 februari 2017 werd de Docentendag Maatschappijleer gehouden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De openingslezing werd verzorgd door Jack de Vries. Daarna waren er lezingen over actuele onderwerpen, Haagse excursies en praktische workshops. Een dag eerder, op donderdagavond 16 februari, was er een interessante thema-avond bij de...

Lees meer

Verslag Docentendag 2016

Op vrijdag 29 januari 2016 werd de Docentendag Maatschappijleer gehouden in Pathé Buitenhof, op een steenworp afstand van het Binnenhof. De openingslezing werd verzorgd door Jonathan Holslag. Daarna waren er lezingen over actuele onderwerpen, Haagse excursies en praktische workshops. Een dag eerder, op donderdagavond 28 januari, was er een interessante thema-avond in...

Lees meer