Docentendag Maatschappijleer 2017

docentendag-2017Op vrijdag 17 februari 2017 organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de Docentendag Maatschappijleer.

Deze jaarlijkse vakconferentie is dé dag waarop docenten maatschappijleer, maatschappijwetenschappen en burgerschap inspiratie opdoen, lezingen bijwonen, workshops volgen, kennisnemen van nieuwe lesmethoden en vakgenoten ontmoeten.

De openingslezing wordt in dit verkiezingsjaar verzorgd door oud-staatssecretaris en oud-spindoctor Jack de Vries in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De avond voor de Docentendag vindt  traditiegetrouw het avondprogramma plaats. Dit jaar zijn we te gast bij de Hoge Raad.

Lees hieronder verder en/of download de folder.

Aanmelden

De Docentendag 2017 is uitverkocht.
Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Deelnemers ontvangen eind januari een e-mail met verdere informatie en de workshopindeling.

Meer informatie

 

Doelgroep

Bent u docent maatschappijleer, maatschappijwetenschappen of Loopbaan & Burgerschap? Dan mag u deze dag niet missen. Ook studenten van lerarenopleidingen en andere professionals met belangstelling voor maatschappelijke en politieke educatie zijn van harte welkom.

 

Locatie & tijd

Avondprogramma:
Hoge Raad, Korte Voorhout 8, Den Haag
Donderdag 16 februari 2017
19.00 – 22.00 uur

Dagprogramma:
Koninklijke Schouwburg en ProDemos, Den Haag
Vrijdag 17 februari 2017
09.00 – 17.30 uur

 

Toegangsprijzen

  Dagprogramma Dagprogramma + avondprogramma
Standaardprijs € 170 € 205
Abonnees M&P
Leden NVLM
€ 155 € 190
Studenten € 80 € 115

U kunt uw boeking tot 1 februari 2017 kosteloos annuleren. Bij annulering na 1 februari zijn wij genoodzaakt de volledige deelnemerskosten in rekening te brengen.

* Tip! Bent u nog geen lid van de NVLM en/of abonnee van Maatschappij & Politiek (M&P)? Regel dit dan bij de aanmelding en profiteer direct van €15,- korting.

 

Verslagen Docentendag 2017

Op vrijdag 17 februari 2017 werd de Docentendag Maatschappijleer gehouden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De openingslezing werd verzorgd door Jack de Vries. Daarna waren er lezingen over actuele onderwerpen, Haagse excursies en praktische workshops. Een dag eerder, op donderdagavond 16 februari, was er een interessante thema-avond bij de...

Lees meer

Avondprogramma

Tijdens het avondprogramma leert u over de maatschappelijke betekenis en de drie kerntaken van de Hoge Raad: rechtseenheid, rechtsontwikkeling en rechtsbescherming. Onder leiding van een raadsheer duiken we in een arrest van de Hoge Raad. Na afloop krijgt iedere deelnemer een handleiding met casussen over de Hoge Raad mee voor in de les.

Lees meer

Workshops en Lezingen

Er zijn dit jaar drie rondes met lezingen, workshops en excursies. De eerste ronde vindt plaats de Koninklijke Schouwburg. De tweede en derde ronde vinden plaats bij ProDemos, met uitzondering van de excursies. U kunt bij inschrijving uw 1e,2e en 3e voorkeur doorgeven voor workshops en lezingen. De plaatsen zijn echter...

Lees meer

Verslag Docentendag 2016

Op vrijdag 29 januari 2016 werd de Docentendag Maatschappijleer gehouden in Pathé Buitenhof, op een steenworp afstand van het Binnenhof. De openingslezing werd verzorgd door Jonathan Holslag. Daarna waren er lezingen over actuele onderwerpen, Haagse excursies en praktische workshops. Een dag eerder, op donderdagavond 28 januari, was er een interessante thema-avond in...

Lees meer