Docentendag Maatschappijleer

Elk jaar organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de Docentendag Maatschappijleer.

Deze vakconferentie is dé dag waarop docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen en burgerschap inspiratie opdoen, lezingen bijwonen, workshops volgen, kennisnemen van nieuwe lesmethoden en vakgenoten ontmoeten.

Save the date:
vrijdag 9 februari 2018!

De volgende Docentendag Maatschappijleer vindt plaats op vrijdag 9 februari 2018. Op 4 december 2017 start de inschrijving.

Het ochtendgedeelte vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en het middaggedeelte bij ProDemos en bij verschillende Haagse instituties. De avond voor de Docentendag vindt traditiegetrouw het avondprogramma plaats. We zijn trots te kunnen melden dat we dan te gast zullen zijn in het Vredespaleis.

 

‘Bubbelcollege’ door Joris Luyendijk
De Docentendag wordt geopend met een lezing van Joris Luyendijk: ‘Het kleine bubbelcollege’. In deze lezing stelt Joris Luyendijk zijn eigen comfortabele wereldbeeld ter discussie. Wat waren voor hem ‘sleutelmomenten’ waarop de wereld anders bleek dan hij daarvoor dacht? Luyendijk kijkt vanuit meerdere invalshoeken naar grote gebeurtenissen in Nederland en de wereld. Prikt hij ook uw bubbel door?

Fotograaf: Jelmer de Haas 

Mis het niet en noteer de data alvast in uw agenda!  Begin december start de inschrijving.

 

Doelgroep

Bent u docent maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen of Loopbaan & Burgerschap? Dan mag u deze dag niet missen. Ook studenten van lerarenopleidingen en andere professionals met belangstelling voor maatschappelijke en politieke educatie zijn van harte welkom.

Locatie & tijd

Avondprogramma:
Vredespaleis, Den Haag
Donderdag 8 februari 2018
18.30/19.00 – 22.00 uur

Dagprogramma:
Koninklijke Schouwburg en ProDemos, Den Haag
Vrijdag 9 februari 2018
09.00 – 17.30 uur

Toegangsprijzen

  Dagprogramma Dagprogramma + avondprogramma Avondprogramma los
Standaardprijs € 175 € 212,50 € 37,50
Abonnees M&P
Leden NVLM
€ 160 € 197,50 € 37,50
Studenten € 82,50 € 120 € 37,50

Op 4 december start de inschrijving en is mogelijk tot 14 januari (vol = vol). U kunt uw boeking tot 1 februari 2018 kosteloos annuleren. Bij annulering na 1 februari zijn wij genoodzaakt de volledige deelnemerskosten in rekening te brengen.

* Tip! Bent u nog geen lid van de NVLM en/of abonnee van Maatschappij & Politiek (M&P)? Regel dit dan bij de aanmelding en profiteer direct van €15,- korting.

Teruglezen: Docentendag 2017

In 2017 werd de openingslezing verzorgd door oud-staatssecretaris en oud-spindoctor Jack de Vries in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het donderdagavondprogramma was bij de Hoge Raad.

 

Informatiemarkt

Tijdens de Docentendag Maatschappijleer is er een informatiemarkt waar uitgevers en andere organisaties hun producten en diensten kunnen tonen aan de deelnemende docenten. De volgende uitgevers en andere organisaties staatn klaar om hun materialen te laten zien: Actua Uitgeverij Actua.nl handhaaft in de nieuwe boeken de succesvolle didactische strategie en is...

Lees meer

Lezingen en workshops

Hieronder ziet u alle lezingen en workshops die worden gegeven tijdens de Docentendag Maatschappijleer van 9 februari 2018. Klik op de titels voor de beschrijvingen: Hoofdlezing: Het kleine bubbelcollege – Drs. Joris Luyendijk Ronde 1: Mondiale machtsverhoudingen op z’n kop: het einde van de witte man? – Mr. drs. Jeroen...

Lees meer

Verslagen Docentendag 2017

Op vrijdag 17 februari 2017 werd de Docentendag Maatschappijleer gehouden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De openingslezing werd verzorgd door Jack de Vries. Daarna waren er lezingen over actuele onderwerpen, Haagse excursies en praktische workshops. Een dag eerder, op donderdagavond 16 februari, was er een interessante thema-avond bij de...

Lees meer

Verslag Docentendag 2016

Op vrijdag 29 januari 2016 werd de Docentendag Maatschappijleer gehouden in Pathé Buitenhof, op een steenworp afstand van het Binnenhof. De openingslezing werd verzorgd door Jonathan Holslag. Daarna waren er lezingen over actuele onderwerpen, Haagse excursies en praktische workshops. Een dag eerder, op donderdagavond 28 januari, was er een interessante thema-avond in...

Lees meer