Voor-provincies-met-pijl_res_subhome_banner

Burgerparticipatie

U wilt inwoners betrekken bij besluitvorming. Maar hoe doet u dat? ProDemos ondersteunt u graag. Bijvoorbeeld door de inzet van een StemWijzer, het verzorgen van een workshop burgerparticipatie of de Participatiewijzer.

Lees verder »

Jongerenparticipatie

Jongeren verdienen extra aandacht, jong geleerd is immers oud gedaan. ProDemos heeft ruime ervaring met het betrekken van jongeren bij de provinciale politiek: van een simulatiespel in de Statenzaal tot het geven van lessen over de provincie aan middelbare scholieren.

Jongerengemeenteraad_imagelarge

Lees verder »

Ondersteuning Statenleden

Na de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart 2015 gaan in alle provincies Statenleden enthousiast en gemotiveerd aan de slag. Om een vliegende start te maken met de uitvoering van hun taken, heeft ProDemos een workshop- en trainingsprogramma ontwikkeld: De Ervaring Leert!

De-ervaring-leert-Statenleden-330

Lees verder »

Burgerparticipatie_res_subhome_spotlight

Dag van de Democratie

ProDemos ondersteunt gemeenten bij de organisatie van de jaarlijkse Dag van de Democratie: een mooie gelegenheid om de betrokkenheid bij de lokale democratie te vergroten.

Lees verder »

 

 

dagvandedemocratie-logogroot1

Nieuwsbrief Op Locatie

Abonneer u op de nieuwsbrief Op Locatie om op de hoogte te blijven van de activiteiten en diensten van ProDemos voor gemeenten en provincies.

Lees verder »

Samenwerking provincie Overijssel

Als het aan ProDemos ligt, heeft iedere provincie een structureel aanbod om jongeren kennis te laten maken met de provincie.

De provincie Overijssel heeft een breed aanbod: ‘Overijssel doet mee!’, waarvoor ProDemos gezamenlijk met de provincie activiteiten heeft ontwikkeld zoals gastlessen op scholen en het Democratiespel op het Provinciehuis. Jaarlijks bereiken we in deze provincie 4.000 scholieren.
Debat-Overijssel_medium

Lees verder »

Projecten in het land