Jongerenparticipatie

Jongeren verdienen extra aandacht, jong geleerd is immers oud gedaan.

ProDemos heeft ruime ervaring met het betrekken van jongeren bij de provinciale politiek: van een simulatiespel in de Statenzaal tot het geven van lessen over de provincie aan middelbare scholieren.

Jongerengemeenteraad_imagelarge

Lees verder »

Structurele samenwerking provincie Gelderland en ProDemos

Zoveel mogelijk jongeren kennis laten maken met de provinciale politiek! Dat is het gezamenlijke doel voor de provincie Gelderland en ProDemos voor de komende jaren.

Lees meer

Samenwerking provincie Overijssel

Als het aan ProDemos ligt, heeft iedere provincie een structureel aanbod om jongeren kennis te laten maken met de provincie. In Overijssel bereiken we in jaarlijks 4.000 scholieren.
Debat-Overijssel_medium

Lees verder »

Burgerparticipatie

U wilt inwoners betrekken bij besluitvorming. Maar hoe doet u dat? ProDemos ondersteunt u graag. Bijvoorbeeld door het verzorgen van een workshop burgerparticipatie of de Participatiewijzer.

Lees verder »

Cursus Politiek Actief voor de provincie

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019 organiseert ProDemos cursussen Politiek Actief bij provincies. De cursus Politiek actief voor de provincie is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Lees verder »

 

 

Nieuwsbrief Op Locatie

Abonneer u op de nieuwsbrief Op Locatie om op de hoogte te blijven van de activiteiten en diensten van ProDemos voor gemeenten en provincies.

Lees verder »

Ondersteuning Statenleden

 

Om Statenleden te ondersteunen bij de uitvoering van hun taken heeft ProDemos een workshop- en trainingsprogramma ontwikkeld: De Ervaring Leert!

De-ervaring-leert-Statenleden-330

Lees verder »

Projecten in het land