ProDemos schuift aan: Verkiezingsspecial

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen weet precies wat de gemeenteraad doet, welke onderwerpen er spelen en hoe je hiervoor kunt stemmen.

Informatiebijeenkomsten over de gemeenteraadsverkiezingen 2018
Om mensen beter voor te bereiden op deze verkiezingen, begeleidt ProDemos informatiebijeenkomsten.

Voor wie?
Met onze informatiebijeenkomsten proberen we vooral die mensen te bereiken die geen vertrouwen hebben in de overheid en/of in hun eigen vermogen om invloed uit te oefenen. We willen dat ook zij het gevoel krijgen dat hun mening er mag zijn en dat je niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij onze democratische rechtsstaat.

Nodig ons uit! (het is gratis)
Werkt u voor een maatschappelijke organisatie of vereniging die deze doelgroep bereikt, nodig ons dan uit! Eerder hielden we bijvoorbeeld bijeenkomsten bij Resto VanHarte, Stichting Lezen en Schrijven, dialooggroepen, moskeestichtingen, vrouwenverenigingen en het Leger des Heils.

Of doe het zelf
Als u zelf ervaring heeft in lesgeven, kunt u de bijeenkomst ook zelf verzorgen. We stellen onze materialen en handleidingen gratis beschikbaar.

 

Praktische informatie

 • De bijeenkomsten kunnen in iedere plaats in Nederland plaatsvinden.
 • Het programma duurt maximaal 2 uur.
 • Het programma is geschikt voor minimaal 15 en maximaal 50 aanwezigen. Indien u meer aanwezigen verwacht, is een aangepast programma mogelijk. Neem dan contact met ons op.

Voor wie?

De bijeenkomsten zijn geschikt voor uiteenlopende groepen met weinig kennis van politiek en verkiezingen. Voor licht verstandelijk beperkten is een apart programma beschikbaar.

Wat doet ProDemos?

 • ProDemos zorgt voor de begeleider van de bijeenkomst (de moderator).
 • De moderator verzorgt het inhoudelijke programma.
 • ProDemos levert een concept-uitnodiging voor politici en promotiemateriaal waar u zelf de datum, tijd en locatie op in kunt vullen en kunt laten drukken.

ProDemos doet dit allemaal gratis. We organiseren maximaal honderd bijeenkomsten, verspreid over het hele land. Wees er snel bij. Op = op.

Wat verwachten we van u?

 • U bent de gastheer/-vrouw.
 • U regelt een geschikte locatie en verzorgt de catering (koffie/thee).
 • U zorgt dat er een goed werkende beamer, laptop (en indien nodig een geluidsversterker) aanwezig is.
 • U nodigt één of meerdere lokale politici uit voor de bijeenkomst. U bent zelf verantwoordelijk voor de aanwezigheid van een politicus. ProDemos levert hiervoor een concept uitnodiging.
 • U nodigt de gasten uit voor de bijeenkomst. ProDemos levert promotiemateriaal hiervoor, waar u zelf de datum, tijd en locatie op in kunt vullen en kunt laten drukken. 

 

Inschrijven

U kunt een bijeenkomst aanvragen in het ProDemos reserveringssysteem  onder de kop ProDemos speciale evenementen en dan ProDemos schuift aan: Verkiezingsspecial. De bijeenkomsten kunnen plaatsvinden in de periode tussen 1 februari en 21 maart 2018.

Er moeten altijd minimaal drie weken zitten tussen uw aanvraag en de uitvoeringsdatum. (Dat betekent dat u tot uiterlijk 1 maart een aanvraag kunt indienen.) Binnen tien dagen laten we u weten of uw aanvraag wordt toegewezen. In het uitzonderlijk geval dat de aanvraag wordt afgewezen omdat er geen moderator beschikbaar is, nemen we contact op voor een nieuwe uitvoeringsdatum.

Als u uw aanvraag heeft afgerond krijgt u meteen een bevestiging. Mocht u die niet ontvangen, dan is er iets mis gegaan. Probeer het dan nog eens, of neem contact met ons op.

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie en/of vragen contact op met Jelmer van der Zee.

Programma Verkiezingsspecial Schuift aan

De insteek van de avond is dat het een leuke avond moet zijn. We informeren de bezoekers op een luchtige manier over de gemeenteraadsverkiezingen, bijvoorbeeld met een quiz, een interactieve presentatie, een spel en een filmpje.  Een gesprek met een of meerdere (lokale) politici is onderdeel van het programma. Het...

Lees meer

Lesmateriaal downloaden voor Verkiezingsspecial Schuift aan

Wil je zelf een informatiebijeenkomst verzorgen over de gemeenteraadsverkiezingen 2018? Hieronder vind je alle handleidingen en materialen waarmee je de bijeenkomst zelf kunt verzorgen. Klik op de links om de materialen te downloaden. Tip: zorg dat het een leuke, luchtige bijeenkomst wordt. Pas het programma en de verschillende onderdelen zoveel mogelijk...

Lees meer

Promotiemateriaal Verkiezingsspecial Schuift Aan

Voor de promotie van uw verkiezingsbijeenkomst heeft ProDemos een promotietoolbox gemaakt. In de  toolbox vind u posters, flyers, social media afbeeldingen voor lokaal gebruik. Daarnaast kunt u gebruik maken van het concept persbericht voor lokaal gebruik. In de handreiking promotie kunt u lezen hoe u deze materialen het best kunt...

Lees meer