Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Banner-Politiek-Actief_mediumDe verkiezingen in 2018 bieden een mooie aanleiding om uw inwoners te betrekken bij politiek en besluitvorming. Wilt u meer inwoners enthousiast maken voor de lokale politiek? Ziet u de jeugd in uw gemeente graag meer betrokken? Maak nu werk van een structureel aanbod voor uw inwoners. ProDemos helpt u graag.

Lees verder »

Jongerenparticipatie

Ontvang uw jongeren op het gemeentehuis met een Klassenbezoek, een Jeugdgemeenteraad of een programma dat op maat voor u gemaakt is.

Kindergemeenteraad-330

Lees verder »

Nieuwsbrief Op Locatie

Abonneer u op de nieuwsbrief Op Locatie om op de hoogte te blijven van de activiteiten en diensten van ProDemos voor gemeenten en provincies.

Lees verder »

Toolbox Participatieverklaring

Een belangrijk onderdeel in de maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen (vergunninghouders) is de Participatieverklaring, waarin nieuwkomers worden gewezen op hun rechten en plichten en de fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving. ProDemos heeft voor gemeenten een toolbox gemaakt voor een workshop ter voorbereiding op de participatieverklaring.

Workshop-Participatieverklaring-uitsnede_large

Lees verder »

Ondersteuning raadsleden

ProDemos ondersteunt raadsleden in hun werk door het geven van cursussen en het delen van best practices.

DSC00594-klein

Lees verder »

Meer inwoners politiek actief!


Wilt u dat meer inwoners weten hoe de lokale democratie werkt en hoe ze invloed kunnen hebben op de besluitvorming? Wilt u uw inwoners aanmoedigen om zich verkiesbaar te stellen als gemeenteraadslid? ProDemos kan een cursus Politiek Actief komen geven.

Lees verder »

Dag van de Democratie op locatie

dagvandedemocratie-logogroot1

ProDemos ondersteunt gemeenten bij de organisatie van de jaarlijkse Dag van de Democratie: een mooie gelegenheid om de betrokkenheid bij de lokale democratie te vergroten.

Lees verder »

Burgerparticipatie

U wilt inwoners stimuleren politiek actief te worden of betrekken bij besluitvorming. Van het werven van nieuwe raadsleden tot het stimuleren van burgerinitiatieven, ProDemos ondersteunt u graag op het gebied van burgerparticipatie in uw gemeente.

Lees verder »

Projecten in het land