Evenementen in het teken van de verkiezingen

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart organiseert ProDemos samen met het Filmhuis Den Haag en het Montesquieu Instituut de volgende evenementen:


1 februari: De kloof in de samenleving

kloof

In het teken van de aankomende verkiezingen vindt er op 1 februari een debat plaats over de kloof in de Nederlandse samenleving. Tijdens dit debat gaan de volgende sprekers met elkaar en het publiek in gesprek:

  • Jacques Monasch (lijsttrekker Nieuwe Wegen)
  • Tom van der Meer (hoogleraar politicologie UvA)
  • Annemarie Kas (parlementair verslaggever NRC)
  • Hero Brinkman (oud-Tweede Kamerlid en partijleider Ondernemerspartij)

Drie afgesplitste groeperingen nemen deel aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017; DENK (Kuzu en Öztürk), Voor Nederland (Van Klaveren en Bontes) en Nieuwe Wegen (Monasch). Verschillende politieke partijen, waaronder ook de afgesplitste Tweede Kamerleden, uiten de laatste tijd regelmatig hun zorgen over de toenemende kloof in de samenleving.

Meer informatie en aanmelden


14 februari: Hoe overleef ik de verkiezingscampagne?

Nederland. Velp. 22 februari 2016. Rood potlood. Foto : Luuk van der Lee / Hollandse Hoogte

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Word je soms moe van alle mediaoptredens van politici? Heb je het idee dat het politici alleen gaat om het winnen van stemmen in plaats van het bedenken van reële oplossingen voor echte problemen?

chavannes-kruithofIn het Politiek Café van 14 februari bespreken Marc Chavannes (de Correspondent) en Henri Kruithof (oud-spindoctor VVD) de machtsverhouding tussen media en politiek in verkiezingscampagnes.

Meer informatie en aanmelden


16 februari: Chez nous – Film & Debat

chez-nous-1Op donderdag 16 februari is de Franse film Chez nous, geregisseerd door Lucas Belvaux, te zien in het Filmhuis Den Haag.

Chez nous vertelt het verhaal van Pauline, een toegewijde en vrijgevige verpleegster. De leiders van een extremistische partij profiteren van haar populariteit en stellen haar voor om zich bij de komende gemeenteverkiezingen kandidaat te stellen.

Na afloop vindt er een debat plaats.

Meer informatie en aanmelden


7 maart: Wat gebeurt er met jouw stem?

Stemmen met rood potloodWat gebeurt er met jouw stem na de verkiezingen? Luisteren volksvertegenwoordigers dan ineens niet meer naar de kiezer?

In het Politiek Café van 7 maart praten we met Bert Blase (Code Oranje) en Beryl Dreijer (GeenPeil) voorstanders van nieuwe vormen van democratie.

Meer informatie en aanmelden