Cursus Publiek leiderschap voor vrouwen

Geplaatst op: vrijdag 13 januari 2017

Publiek leiderschap

Wil jij meer leiding op je nemen in je werk, studie of politieke activiteiten? Heb je politieke ambities? Wil je je vaardigheden in effectief onderhandelen, netwerken en jezelf presenteren graag verder ontwikkelen? Doe dan mee aan onze cursus Publiek leiderschap.

De cursus Publiek leiderschap voor vrouwen

Net als in 2016 organiseert ProDemos in aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart de cursus Publiek leiderschap voor vrouwen, waarin je vaardigheden traint die je zelfbewuster het publieke domein laten betreden. In drie workshops richten we ons op lobbyen, onderhandelen en het presenteren van je publieke profiel. Met tips & tricks speciaal voor vrouwen.

Want hoe zorg je ervoor dat je als vrouw niet steeds gevraagd wordt de notulen van de vergadering te maken? Wat doe je als mannelijke collega’s je steeds in de rede vallen? Hoe ga je om met journalisten op een manier die past bij jou en je boodschap in plaats van inspeelt op stereotype beeldvorming?

Voor wie is Publiek leiderschap?

De cursus Publiek leiderschap is bedoeld voor alle vrouwen die willen leren hoe ze hun positie kunnen versterken in hun (vrijwilligers)werk, opleiding, verenigingsleven of politieke activiteiten. In de workshops trainen we verschillende vaardigheden en besteden we ook aandacht aan het omgaan met alledaags seksisme en andere zaken waar je als vrouw tegenaan loopt in je werkzame leven.

Workshops

Vrijdag 10 februari – Onderhandelen en gesprekstechnieken

Ilona EichhornVrouwen, zo weten we uit onderzoek, verdienen structureel minder dan mannen en zijn minder snel geneigd voor zichzelf te onderhandelen over zaken als salaris, promotie en secundaire arbeidsvoorwaarden. Hoe ga je het gesprek goed aan? Welke valkuilen moet je vermijden? Ook kijken we naar technieken die ervoor zorgen dat je de regie in handen houdt in gesprekken, bijvoorbeeld tijdens een werkbespreking of bij het leiden van een discussie.

Met Ilona Eichhorn, partner en senior-trainer bij Debat.NL, ga je in deze workshop aan de slag met het oefenen van strategisch omgaan met de ongeschreven spelregels van onderhandelen.

Vrijdag 24 februari – Jezelf sprankelend presenteren

Marga MiltenburgHoe zorg je ervoor dat je beter zichtbaar wordt op een manier die bij je past? Want als je niet zichtbaar bent, word je niet gezien, dus ook niet gevraagd.

Hoe zorg je dat je goed overkomt en krachtig spreekt in het openbaar? Waar moet je op letten als je jezelf presenteert? Marga Miltenburg is de vrouw achter ZijSpreekt, al jaren hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen en verantwoordelijk voor de training Jezelf sprankelend presenteren.

Vrijdag 3 maart – Lobbyen

Charlotte van WezelAls je besluitvorming op een informele manier wilt beïnvloeden, moet je je boodschap overbrengen aan de juiste persoon, maar de boodschap overbrengen op het juiste moment, is minstens zo belangrijk.

Hoe bepaal je je focus en welke afwegingen moet je maken tussen de verschillende belangen in het (politieke) speelveld? In deze workshop helpt Charlotte van Wezel, adviseur bij Dröge & Van Drimmelen, je op weg in de public affairs.

 

Praktische informatie

De workshops vinden plaats op vrijdag 10 februari, 24 februari en 3 maart 2016, van 14.00 tot 16.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur) bij ProDemos, Hofweg 1, Den Haag.

Afhankelijk van je wensen kun je zelf bepalen of je de hele cursus volgt of een selectie maakt van één of meerdere workshops.

De prijs van elke workshop is €25,00.

Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat.

 

Inschrijven en meer informatie

Je kunt je inschrijven voor de cursus Publiek leiderschap voor vrouwen via ons online reserveringssysteem:

Voor meer informatie over de cursus kun je contact opnemen met Tatjana Meijvogel-Volk.