Inschrijving Docentendag Maatschappijleer geopend

Geplaatst op: maandag 11 december 2017

Op vrijdag 9 februari 2018 organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de Docentendag Maatschappijleer. Vanaf vandaag kunt u zich inschrijven voor deze jaarlijkse vakconferentie voor docenten maatschappijleer, maatschappijwetenschappen, maatschappijkunde en burgerschap. De inschrijving is nu geopend. Wees er snel bij, want vol = vol.

Bubbelcollege door Joris Luyendijk
De Docentendag wordt geopend met een lezing van Joris Luyendijk: ‘Het kleine bubbelcollege’. In deze lezing stelt Joris Luyendijk zijn eigen comfortabele wereldbeeld ter discussie. Wat waren voor hem ‘sleutelmomenten’ waarop de wereld anders bleek dan hij daarvoor dacht? Luyendijk kijkt vanuit meerdere invalshoeken naar grote gebeurtenissen in Nederland en de wereld. Prikt hij ook uw bubbel door?

Joris Luyendijk is journalist en antropoloog. Hij schreef onder andere de bestsellers Het zijn net mensen en Dit kan niet waar zijn. Zijn laatste publicatie is Kunnen we praten?

Drie keuzerondes
Na de openingslezing kunt u in drie rondes kiezen uit een gevarieerd aanbod aan lezingen en workshops. Ook kunt u kiezen voor een excursie, bijvoorbeeld naar de Raad van State, de Eerste Kamer, Nieuwspoort, Museum de Gevangenpoort en het Kabinet van de Koning. Of schrijf u in voor de VIP-rondleiding door de Tweede Kamer.

Bekijk alle lezingen, workshops en excursies

Avondprogramma met Petra Stienen
Op de donderdagavond voorafgaand aan de Docentendag zijn we voor het avondprogramma te gast bij het Vredespaleis. De hoofdspreker van de avond is Petra Stienen: publiciste, zelfstandig adviseur en Arabiste. Ze heeft jarenlang gewerkt als diplomate in de Arabische wereld. We sluiten de avond af met een borrel.

Het avondprogramma is optioneel. Er is plaats voor 150 deelnemers.

Meer informatie over het avondprogramma

Praktische informatie

Avondprogramma:
Vredespaleis, Den Haag
Donderdag 8 februari 2018
19.00 – 22.00 uur

Dagprogramma:
Koninklijke Schouwburg en ProDemos, Den Haag
Vrijdag 9 februari 2018
09.00 – 17.30 uur

Inschrijven
Inschrijven kan via het online reserveringssysteem. Aanmelden kan tot 14 januari of totdat het maximale aantal deelnemers (400 voor de Docentendag/150 voor het avondprogramma) is bereikt.

Foto Joris Luyendijk: Jelmer de Haas
Foto Petra Stienen: Jeroen Poortvliet