Aanvragen gratis cursus Politiek Actief geopend

Geplaatst op: woensdag 28 december 2016

politiek-actief-poster-op-tijd

Voor een goed functionerende democratische rechtsstaat is het noodzakelijk dat burgers weten hoe de democratische rechtsstaat functioneert, dat zij zich bewust zijn van de waarde ervan en inzicht krijgen in hoe zij hier een actieve rol in kunnen spelen. Ook in de periodes tussen verkiezingen in, is het van belang om hier aandacht aan te besteden, zodat mensen rond verkiezingstijd goed geïnformeerd zijn en eventueel alvast kunnen overwegen zichzelf kandidaat te stellen.

De cursus Politiek Actief van ProDemos is een manier om burgers kennis te laten maken met de politiek en hen te stimuleren om politiek actief te worden. Dat kan bijvoorbeeld in de eigen buurt, in een adviesraad of als raadslid. Dankzij de subsidie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kunnen we deze cursus ook in 2017 in 15 regio’s gratis organiseren. Met het project willen we de lokale democratie versterken en mensen laten ervaren hoe de lokale politiek in de praktijk werkt.

Banner Politiek ActiefIn de brief cursus Politiek Actief 2017 vindt u meer informatie over de voorwaarden. Meer info over het programma van de cursus vindt u in de folder. In tegenstelling tot wat in de brief vermeld staat kunt u uw aanmelding tot maandag 16 januari bij ons indienen.