Test je kennis over de Grondwet

Een krullend stuk perkament, met kroontjespen beschrevenIn de Grondwet staan de officiële spelregels van onze samenleving. Zo staat erin welke rechten burgers in de Nederlandse staat hebben. Dat zijn de grondrechten. Er staat in dat burgers het recht hebben hun eigen leven te leiden zonder dat de staat zich bemoeit met hun mening, hun geloof of de keuzes die ze maken. Ook wordt in de Grondwet geregeld hoe onze overheid in elkaar zit, zoals de keuze voor een parlementair systeem met twee kamers. Wat weet jij over de Grondwet? Test het in de Grondwetquiz.

Overige activiteiten

Op de Grondwetdag organiseert ProDemos ook gratis wandelingen over het Haagse Grondwetpad. Bezoek de pagina om erachter te komen wat de route is, met wie de wandelingen zijn en hoe u zich kunt aanmelden.

Speciaal voor middelbare scholieren en mbo-studenten staat bij de Grondwetdag Challenge voor scholen één vraag centraal: Wat zou jij (anders) doen als je Nationale Ombudsman was? Op de Grondwetdag presenteerden acht teams hun antwoord op deze vraag. Lees wie de winnaar was in het verslag van deze middag.