Rondleidingen Binnenhof

BinnenhofRondleiding_mediumProDemos organiseert rondleidingen door de verschillende gebouwen op het Binnenhof.

Door de eeuwen heen is het Haagse Binnenhof het centrum geweest van het staatkundig leven in Nederland en dat is het nu nog. Het middelpunt van het Binnenhof is ongetwijfeld de Ridderzaal. Rondleidingen, voorafgegaan door een videofilm over de geschiedenis van het Binnenhof, gaan door de Ridderzaal en/of de Eerste en/of de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Rondleiding-Ridderzaal-balkon

Rondleidingen beginnen op Hofweg 1 in de ontvangstruimte van het Bezoekerscentrum van ProDemos, gelegen naast café Dudok. U kunt kiezen uit de volgende programma’s:

  • Film en bezoek Ridderzaal (+/- 45 min, € 5,- p.p.)
  • Film, bezoek Ridderzaal en bezoek Tweede Kamer (+/- 90 min, €8,50 p.p.)
  • Film, bezoek Ridderzaal en bezoek Eerste Kamer (+/- 75 min, € 8,50,- p.p.)
  • Staten-Generaaltour: uitgebreide rondleiding naar de Eerste én Tweede Kamer met een bezoek aan de Ridderzaal (+/- 90 min, € 10,- p.p.)
  • Rondje Binnenhof: een uitgebreide wandeling langs de gebouwen van het Binnenhof (deze wandeling wordt aangeboden ter vervanging van een bezoek aan één van bovenstaande gebouwen als het gebouw bezet of ontoegankelijk is, de prijzen van bovenstaande totaalprogramma’s blijven dan gelijk)

Tijdens de rondleidingen van het Bezoekerscentrum is de voertaal Nederlands, omdat het merendeel van de bezoekers Nederlands is. Buitenlandse gasten (max. 8 per groep) kunnen aansluiten met een audiotour in vijf verschillende talen: Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Voor de talen Chinees, Japans en Russisch zijn handouts beschikbaar.

Let op: de Ridderzaal en de filmzaal zijn niet toegankelijk voor mensen die zeer slecht ter been zijn, omdat deze alleen per trap bereikbaar zijn.

In de Eerste en Tweede Kamer gelden veiligheidsmaatregelen, zie ook de website van de Tweede Kamer.

Reserveren 

2017_coe_logos_all-black_translations_en-us-ukHet aanbod van mogelijke rondleidingen verschilt per dag, omdat de gebouwen soms in gebruik zijn en wij er dan niet kunnen rondleiden. Een overzicht van het actuele aanbod ziet u in ons reserveringssysteem, waar u ook online de tickets kunt bestellen. Online reserveren is aanbevolen.

Ga naar het reserveringssysteem >>

 

Groepsboekingen

Rondleiding Tweede KamerWilt u met een groep het Binnenhof bezoeken? Dan bent u bij ProDemos aan het juiste adres!

Groepen kunnen op verschillende manieren deelnemen aan onze rondleidingen:

 

Op maat

Heeft u een verzoek buiten de reguliere rondleidingen om, dan denken wij graag met u mee wat de mogelijkheden zijn, denk aan:

 

olgaderooyNeem voor een programma op maat contact op met Olga de Rooy.
E-Mail: opmaat@prodemos.nl.
Telefoon: 070-7570285

 

 

Filmpje

Bekijk een voorproefje van onze rondleidingen! In dit filmpje leidt onze collega Rixt Riemersma presentatrice Wytske Kenemans rond over het Binnenhof, in de Ridderzaal, de Eerste én de Tweede Kamer. Uit het RTL-programma Nederland heeft het!

 

Algemene voorwaarden

Wij wijzen u graag op onze algemene voorwaarden.