Huis voor democratie en rechtsstaat

Ga mee met de Prinsjeswandeling 2017

Zaterdag 16 september 2017, 13:00 - 14:30 uur

Wegens succes geprolongeerd: de ProDemos Prinsjeswandeling, een koninklijke wandeling door fotogeniek Den Haag. Let op! Deze wandeling is volgeboekt.

 

Prinsjeswandeling 2017

ProDemos en het Prinsjesfestival organiseren op zaterdag 16 september 2017 opnieuw de Prinsjeswandeling: een koninklijke wandeling in het historisch hart van Den Haag.

De wandeling duurt 1,5 uur en voert u onder leiding van een deskundige gids langs diverse fotogenieke Haagsche plekken. Denk bijvoorbeeld aan Paleis Noordeinde (het werkpaleis van Koning Willem Alexander), het Binnenhof, het Lange Voorhout en Paleis Lange Voorhout. De wandeling begint bij het bezoekerscentrum van ProDemos.

Op het Lange Voorhout worden op zaterdagmiddag 16 september ook de PrinsjesHatwalk en de Prinsjesmarkt gehouden. Deze evenementen van het Prinsjesfestival zijn leuk voor het hele gezin.

Bovendien zorgt het Prinsjesfestival ervoor dat de Gouden Koets dit jaar wellicht te zien is in de Haagse binnenstad. Hoe? Dat houden we nog even voor ons!

 

Praktische informatie

  • Wanneer: zaterdag 16 september, 13.00-14.30 uur
  • Waar: De wandeling start in het bezoekerscentrum van ProDemos aan de Hofweg 1. Dit is tegenover het Binnenhof (naast café-restaurant Dudok) en op loopafstand van het Centraal Station. De wandeling eindigt bij Paleis Lange Voorhout.
  • Kosten: € 5,- per persoon
  • Aanmelden: deze rondleiding is volgeboekt, u kunt helaas geen kaartjes meer kopen.

ProDemos en het Prinsjesfestival

PrinsjeswandelingDe Prinsjeswandeling wordt georganiseerd door ProDemos en het Prinsjesfestival. Wilt u meer evenementen zien die ProDemos organiseert in het kader van het Prinsjesfestival? Bekijk dan onze agenda.

Stichting Prinsjesfestival organiseert jaarlijks het feest van de democratie. Dit doet Stichting Prinsjesfestival samen met vele partners. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor Prinsjesdag en de betekenis ervan. Daarom zorgt het festival in de week voor Prinsjesdag voor een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten.

Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. In 2017 is het thema: Tijd om elkaar te vinden; polarisatie – pacificatie 1917-2017. 2017 is het eeuwfeest van de pacificatie: het einde van jarenlang de strijd over kiesrecht en onderwijsvrijheid. Lees meer over het Prinsjesfestival op www.prinsjesfestival.nl