Bezoek de stand van ProDemos op de NOT

Dinsdag 24 januari 10:00 uur - zaterdag 28 januari 17:00 uur

Van 24 tot en met 28 januari staat ProDemos op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs in Utrecht. In onze interactieve stand laten we docenten uit het primair en voortgezet onderwijs kennismaken met de (gratis) educatieve programma’s die ProDemos aanbiedt voor de verschillende onderwijsniveaus. Kom langs en ontdekt Democracity of ga op de foto met de Gouden Koets!

Ontdek het Binnenhof met ProDemos

Kom langs in onze stand en speel Democracity, het spel waarmee leerlingen uit groep 7 en 8 ervaren hoe democratie werkt. In Democracity is de klas het bestuur van de nieuwe (fictieve) stad Democracity. Welke gebouwen moeten er in de stad komen? De leerlingen beslissen, net als in het echt, op democratische wijze en debatteren over hun keuzes: moet er een daklozenopvang komen, een park, of toch een school? En een moskee? Is er nog geld voor een treinstation? Want democratie betekent lastige keuzes maken.

Bekijk ons materiaal op de NOT en ga in gesprek met de begeleiders van onze basisschoolprogramma’s. Jaarlijks begeleiden zij zo’n 9000 basisschoolleerlingen bij Democracity en een bezoek aan het Binnenhof en de echte Tweede Kamer. Laat u inspireren door hun verhalen en kom in 2017 zelf langs in politiek Den Haag.

Nu al een programma boeken? Dat kan in ons online reserveringssysteem. Lees hier meer over het programma.

 Aanmelden NOT

Bent u docent? Meld u gratis aan voor de NOT door te klikken op onderstaande banner.
Aanmelden NOT


Meld je hier aan voor het interview met kinderboekenschrijver Jacques Vriens op de NOT op 27 januari.