Grondwetdag

Zaterdag 25 maart 2017, 09.00 - 17.00 uur

ProDemos_GrondwetDag_Logo_blauw_newsthumb.jpgOp 25 maart 2017 organiseren we weer een Grondwetdag. Tijdens dit jaarlijkse evenement staat elke keer een Hoog College van Staat centraal. Dit jaar is dat de Algemene Rekenkamer.

Tijdens de Grondwetdag is er een Grondwet Challenge voor scholen en kunt u gratis een Grondwetwandeling maken onder leiding van Francine Giskes (lid van de Algemene Rekenkamer), Maarten Feteris (President van de Hoge Raad der Nederlanden), Ankie Broekers-Knol (voorzitter van de Eerste Kamer) en Ronald Plasterk (minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties).

Hoe goed kent u de grondwet? Test uzelf!

Meer informatie over het programma

Over de Grondwetdag

In maart 2014 werd voor het eerst het Grondwetfestival georganiseerd in Den Haag, als onderdeel van de viering ‘200 jaar Koninkrijk’. Dit festival wordt iedere vijf jaar herhaald. In tussenliggende jaren werken het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Tilburg University (leerstoel Democratische rechtsstaat), het Montesquieu Instituut, ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat en de gemeente Den Haag samen in een kleinschaliger Grondwetdag.