Interview met Jacques Vriens op de NOT

Vrijdag 27 januari 12:30 - 13:15 uur

Op vrijdag 27 januari doet ProDemos een interview met kinderboekenschrijver Jacques Vriens tijdens de collegetour op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT). We gaan met Vriens en het publiek in gesprek over zijn ervaringen in het onderwijs en over zijn boeken. Ook neemt hij het eerste exemplaar van ons Doeboek in ontvangst.

Leren voor later

Als oud-meester en auteur vindt Jacques Vriens dat onderwijs méér moet zijn dan kennisoverdracht. Met name in het basisonderwijs hebben kinderen de kans om ‘te leren voor later’. De school is de maatschappij in het klein waar je de kans moet krijgen om te ervaren hoe belangrijk tolerantie en respect zijn. En het dient de plek te zijn waar juf of meester kinderen allereerst zelfvertrouwen geven door ze te laten ontdekken waar ze goed in zijn, om vanuit dat gevoel de zaken aan te pakken waar ze moeite mee hebben.

groep-acht-aan-de-machtGroep acht aan de macht

Het gesprek wordt in een collegetour-setting georganiseerd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. ProDemos ondersteunt scholen bij het onderwijs aan kinderen en jongeren over democratie en politiek. Jacques Vriens vindt dit belangrijke onderwerpen, ook (of misschien wel juist) voor basisschoolleerlingen. Hij schreef er zelfs een boek over: Groep acht aan de macht. We vragen hem waarom hij deze onderwerpen zo belangrijk vindt. Welke tips heeft hij om deze moeilijke onderwerpen goed over te brengen?

Natuurlijk kunt u ook zelf uw vraag stellen!

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens (1946) is één van de bekendste kinderboekenschrijvers van Nederland en heeft jarenlange ervaring in het basisonderwijs. Hij vierde onlangs zijn veertigjarig schrijversjubileum en is de auteur van boeken als Achtste-groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen, Tommie en Lotje en Meester Jaap. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring in het basisonderwijs, als leraar en als schooldirecteur.

doeboekDoeboek

Op 15 maart 2017 zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Een mooie aanleiding om het met uw leerlingen hierover te hebben. ProDemos biedt voor groep 7/8 het Verkiezingen Doeboek. Haal een gratis exemplaar in de stand van ProDemos (10.C048) of bestel de Doeboeken via onze website.

Praktische informatie

  • Wanneer: Vrijdag 27 januari van 12.30 uur tot 13.15
  • Waar: Podium Dagtrips, Theater en Cultuur (hal 10), Jaarbeurs, Utrecht
Aanmelden NOT

Bent u docent en heeft u zich nog niet aangemeld voor de NOT? Doe dat dan nu, gratis, door op onderstaande banner te klikken.

banner2_nl-1

 

 


Let op: Op de webpagina van de NOT is het evenement niet gelijk te zien. Klik eerst bovenaan het programma ’27 januari’ aan en klik vervolgens op de rechterpijl. U ziet dan het interview met Jacques Vriens staan in de kolom ‘Podium Dagtrips, Theater en Cultuur.’ Als u hierop klikt, kunt u zich inschrijven. 


Benieuwd naar de andere activiteiten van ProDemos op de NOT? Lees meer.