Nieuws

4 Juni 2015
DemonstratieAlgemeenKIesrecht-klein200

Hoe hebben burgers de afgelopen twee eeuwen geprobeerd het parlement te beïnvloeden? Stagiair Bas Peperkamp onderzocht bij ProDemos vier casussen uit 200 jaar Staten-Generaal en legde daarmee verslag van wisselwerking tussen burgers en parlement op belangrijke momenten in de ontwikkeling van de verzorgingsstaat.

2 Juni 2015
Vacatures

We hebben momenteel een vacature voor een Hoofd Educatie. Daarnaast zoeken we diverse stagiair(e)s

26 mei 2015
Student

Dankzij steun van het ministerie van BZK gaat ProDemos in de volgende tien gemeenten gratis een cursus Politiek Actief verzorgen:

  • Baarn
  • Assen
  • Cromstrijen
  • Peel en Maas
  • Kapelle
  • Loon op Zand
  • Rijssen-Holten
  • Amersfoort
  • Uithoorn
  • Oosterhout
22 mei 2015
Homepage van Oydanismani

Op donderdag 21 mei is de StemWijzer voor Turkije gelanceerd.

15 mei 2015
Politiek Café 13 mei Frits Bolkestein en Marc Josten

Onderzoeksjournalist Marc Josten zet de bezoekers van het Politiek Café direct op scherp met zijn stelling dat er steeds meer voorbeelden zijn van beelden in de media die losgezongen zijn van de werkelijkheid. Dit is gevaarlijk, omdat ze een sneeuwbaleffect teweegbrengen en zo hypes creëren, waar politici vervolgens mee aan de haal gaan. Een goed voorbeeld hiervan zijn de rellen in Gouda die in de zomer van 2008 zouden hebben plaatsgevonden, maar die er in werkelijkheid nooit waren.

6 mei 2015
Voorkant van het jaarverslag

Wat heeft ProDemos in 2014 allemaal gedaan? Lees het in het ProDemos jaarverslag 2014 (pdf, 25 Mb)

29 april 2015
DSC_0705 verkleind

ProDemos gaat op zoek naar Meester Burgers, mensen met de drive om iets te veranderen... aanpakkers! Mensen die zich, met hun plan, belangeloos hebben ingezet voor de Nederlandse samenleving. De winnaar krijgt € 2500, te besteden aan het winnende project. Aanmelden kan via  www.prodemos.nl/meesterburger.

11 mei 2015
Petra Stienen Vrijheidscollege 5 mei 2015

Als een volleerd reisleidster spreekt Petra Stienen het publiek in de bus op het Bevrijdingsfestival toe over de vrijheid van religie, tijdens de laatste lezing in een reeks Vrijheidscolleges voorafgaand aan Bevrijdingsdag. Al rijdend door Den Haag verbindt ze haar jeugd in het katholieke Limburg met haar ervaringen als diplomate in het Midden-Oosten. ‘Toen ik als klein meisje communie deed moest mijn beste vriendinnetje, die protestants was, helemaal achter in de kerk zitten. Ik stelde daar toen geen vragen over en daar heb ik tot op de dag van vandaag spijt van.’

4 mei 2015
ton koene foto 3

In oorlogsgebieden en conflictlanden, daar kennen ze pas echte angst, angst dat je je leven niet zeker bent. In Nederland maken we ons vooral zorgen om de angst voor de angst. Hier kennen we geen levensbedreigende angst – dat alles wat we zijn of hebben ineens voorbij kan zijn.

30 april 2015
Geert Corstens

‘Wie in de zaal is er jurist?’ Debatleider David Muntslag ziet dat de helft van de aanwezigen in de zaal hun hand opsteekt. Zo’n 50 personen zijn op deze 1 aprildag afgekomen op het debat ‘De rechtsstaat moet je leren’ bij ProDemos.

Docentendag Maatschappijleer

Docentendag-stand-ProDemos

De inschrijving voor de Docentendag Maatschappijleer is vandaag geopend. Bekijk het programma en de sprekers en schrijf u in voordat het volgeboekt is!

Recordopkomst bij Europa pubquiz

Douze Points Pour

Weet jij op welke berg, op maar liefst 4000 meter hoogte, het hoogste toilet van Europa staat?* Deze en andere vragen over Europese geschiedenis, politiek, geografie en entertainment werden gesteld aan de deelnemers van de Europaquiz op donderdagavond 26 oktober. De avond, georganiseerd door het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) in Den Haag in samenwerking met Number 42, vond plaats in de sfeervolle Ierse pub O’Casey’s.