Europe Direct Informatiecentrum Den Haag

Wat is het Europa Direct Informatie Centrum?

EDIC

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) bij ProDemos in Den Haag is de entree tot de Europese Unie voor inwoners van Den Haag en omstreken. Het EDIC verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.

EDIC flyer klein

Het EDIC Den Haag is te vinden in het Bezoekerscentrum van ProDemos, Hofweg 1 in Den Haag. Bekijk de flyer

Het EDIC Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiering van de Europese Unie en de gemeente Den Haag.

Activiteiten EDIC Den Haag

Europacafe

Het EDIC Den Haag organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren. 

Gratis gastles of rollenspel over de EU

Gastles Enschede

Wilt u meer weten over de Europese Unie? Boek dan een actieve gastles of een rollenspel bij het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) Den Haag.  Gratis te leen: Europese Verhalenkoffer

verhalenkoffer

Wilt u een les geven over de Europese Unie? Leen dan de Europese Verhalenkoffer bij ProDemos.

Informatie over Europa

bron: Council of Europe

De website van ProDemos bevat veel informatie over de  Europese Unie. Wat doet de EU en hoe is zij georganiseerd? Hoe vinden de Europese verkiezingen plaats en welke partijen zitten er in het Europees Parlement? Ook staat hier een kort overzicht van de geschiedenis van de EU en vindt u een overzicht van links voor nog meer informatie.

Informatieve brochures

Brochure Wie bestuurt de Europese Unie?

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) biedt verschillende gratis informatieve brochures over bijvoorbeeld de werking van de Europese Unie of het Europees Unierecht. Download de brochures op deze pagina.Nederlands voorzitterschap EU

Van januari tot en met juni 2016 vervult Nederland opnieuw het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Hier vindt u verwijzingen naar meer informatie over dit onderwerp.

Twee eeuwen kritiek op het parlement

Foto: Jeroen van der Meyde

Foto: Jeroen van der Meyde

Na 200 jaar Staten-Generaal maakt ProDemos samen met de Eerste en Tweede Kamer de balans op in een vierdelige collegereeks. Aflevering 1: Het aanzien van het parlement door de eeuwen heen, met hoogleraar Politieke Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen Remieg Aerts en communicatieadviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst Guido Rijnja.

Gratis brochure Nederlands voorzitterschap EU

Bruggenbouwers

Van januari tot en met juni 2016 vervult Nederland opnieuw het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. EDIC Den Haag maakte een gratis informatieve brochure over dit onderwerp.