Europe Direct Informatiecentrum Den Haag

ACTUEEL

 

De burger mag verwachten dat het EU-besluitvormingsproces transparant en open verloopt. Hoe opener het proces, hoe makkelijker het is om te garanderen dat er een evenwichtige belangenafweging plaatsvindt en dat besluitvormers voor iedereen even toegankelijk zijn. Het transparantieregister is opgezet om een antwoord te geven op enkele belangrijke vragen, zoals wiens belangen worden behartigd, door wie en met welk budget.

______________________________________________________________

Wat is het Europa Direct Informatie Centrum?

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) bij ProDemos in Den Haag is de entree tot de Europese Unie voor inwoners van Den Haag en omstreken.

Activiteiten EDIC Den Haag

Het EDIC Den Haag organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.

Gratis gastles of rollenspel over de EU

Wilt u meer weten over de Europese Unie? Boek dan een actieve gastles of een rollenspel bij het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) Den Haag.  Gratis te leen: Europese Verhalenkoffer

Wilt u een les geven over de Europese Unie? Leen dan de Europese Verhalenkoffer bij ProDemos.

Informatieve brochures en werkvormen

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) biedt verschillende gratis informatieve brochures over bijvoorbeeld de werking van de Europese Unie of het Europees Unierecht.Informatie over Europa

De website van ProDemos bevat veel informatie over de  Europese Unie. Wat doet de EU en hoe is zij georganiseerd? Hoe vinden de Europese verkiezingen plaats en welke partijen zitten er in het Europees Parlement? Ook staat hier een kort overzicht van de geschiedenis van de EU en vindt u een overzicht van links voor nog meer informatie.

Nederlands voorzitterschap EU

Van januari tot en met juni 2016 vervult Nederland opnieuw het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Hier vindt u verwijzingen naar meer informatie over dit onderwerp.

Openbare raadpleging over een voorstel voor een verplicht transparantieregister

De Europese Commissie vraagt alle belanghebbende partijen om hun mening over de prestaties van het huidige transparantieregister.

BBC op het Binnenhof

BBC op het Binnenhof met Eddy

Zondagmorgen 29 mei kwam de BBC bij ProDemos filmen voor de Great Continental Railway Journeys met Michael Portillo. Dit programma wordt waarschijnlijk in november uitgezonden.

Eddy Habben Jansen nieuwe directeur ProDemos

Per 1 juli is Eddy Habben Jansen de nieuwe directeur van ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Hij is de opvolger van Kars Veling.