Europe Direct Informatiecentrum Den Haag

Wat is het Europa Direct Informatie Centrum?

 

EDIC

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) bij ProDemos in Den Haag is de entree tot de Europese Unie voor inwoners van Den Haag en omstreken. Het EDIC verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.

EDIC flyer klein

Het EDIC Den Haag is te vinden in het Bezoekerscentrum van ProDemos, Hofweg 1 in Den Haag. Bekijk de flyer

Het EDIC Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiering van de Europese Unie en de gemeente Den Haag.

Activiteiten EDIC Den Haag

vlag EU

Het EDIC Den Haag organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren. 

 

Gratis gastles of rollenspel over de EU

Wilt u meer weten over de Europese Unie? Boek dan een actieve gastles of een rollenspel bij het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) Den Haag.  Tip: free online course

On 19 October 2015, the European Committee of the Regions will open a free online course (or MOOC: Massive Open Online Course) on "Regions, EU institutions and policy-making" on an online learning platform (in English).

Informatieve brochures

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) biedt verschillende gratis informatieve brochures over bijvoorbeeld de werking van de Europese Unie of het Europees Unierecht. Download de brochures op deze pagina.Geef uw mening over de EU!

Welke obstakels ondervindt u bij het studeren, werken, winkelen of reizen binnen de EU?

De Europese Commissie wil de EU democratischer maken en de rechten van burgers, organisaties en andere belanghebbenden in de EU versterken. Daarom zijn ze benieuwd naar uw ervaringen met de EU.

StemWijzer Gooise Meren vanaf zaterdag online

Provincie StemWijzer

Vanaf 1 januari 2016 gaan Bussum, Naarden en Muiden samen in de fusiegemeente Gooise Meren. Hieraan voorafgaand mogen de inwoners op 18 november naar de stembus. Om hen te ondersteunen bij het maken van hun keuze, heeft ProDemos een StemWijzer gemaakt. De StemWijzer komt op zaterdag 10 oktober online via www.stemwijzer.nl 

Met rechters het land in

Ontmoet de rechter 1

Rondom en in de Week van de Rechtspraak 2015, organiseerde ProDemos zo’n 30 uitvoeringen van het Schuift aan-programma ‘Ontmoet de rechter’, in het hele land.
Lees verslagen van twee van deze bijzondere bijeenkomsten, in Den Bosch en Zoetermeer.