Europe Direct Informatiecentrum Den Haag

Wat is het Europa Direct Informatie Centrum?

EDIC

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) bij ProDemos in Den Haag is de entree tot de Europese Unie voor inwoners van Den Haag en omstreken. Het EDIC verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.

EDIC flyer klein

Het EDIC Den Haag is te vinden in het Bezoekerscentrum van ProDemos, Hofweg 1 in Den Haag. Bekijk de flyer

Het EDIC Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiering van de Europese Unie en de gemeente Den Haag.

Activiteiten EDIC Den Haag

Europacafe


Het EDIC Den Haag organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren. 

Gratis gastles of rollenspel over de EU

Gastles Enschede

Wilt u meer weten over de Europese Unie? Boek dan een actieve gastles of een rollenspel bij het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) Den Haag.  Gratis te leen: Europese Verhalenkoffer

verhalenkoffer

Wilt u een les geven over de Europese Unie? Leen dan de Europese Verhalenkoffer bij ProDemos.

Informatieve brochures

Brochure Wie bestuurt de Europese Unie?

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) biedt verschillende gratis informatieve brochures over bijvoorbeeld de werking van de Europese Unie of het Europees Unierecht. Download de brochures op deze pagina.Informatie over Europa

bron: Council of Europe

De website van ProDemos bevat veel informatie over de  Europese Unie. Wat doet de EU en hoe is zij georganiseerd? Hoe vinden de Europese verkiezingen plaats en welke partijen zitten er in het Europees Parlement? Ook staat hier een kort overzicht van de geschiedenis van de EU en vindt u een overzicht van links voor nog meer informatie.

Nederlands voorzitterschap EU

Logo Nederland EU-voorzitter

Van januari tot en met juni 2016 vervult Nederland opnieuw het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Hier vindt u verwijzingen naar meer informatie over dit onderwerp.

Openbare raadpleging over een voorstel voor een verplicht transparantieregister

Europese commissie

De Europese Commissie vraagt alle belanghebbende partijen om hun mening over de prestaties van het huidige transparantieregister voor organisaties en zelfstandige werkzame personen die betrokken zijn bij het maken en het uitvoeren van het EU-beleid en over de toekomstige ontwikkeling ervan tot een verplichte regeling voor het Europees Parlement, de Raad en de Europese Commissie.  Lees meer

'Reaguurders vertegenwoordigen niet de meerderheid'

Pechtold en Heijne

Hoe ga je om met de stroom aan grove, negatieve reacties op sociale media? En hoeveel invloed hebben de reaguurders? D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold en NRC-columnist Bas Heijne weten er alles van en deelden hun ervaringen en visie op dit onderwerp met een tot de nok toe gevuld Politiek Café.

ProDemos Kamerdebat officieel geopend door Khadija Arib

Arib bij de officiële opening van ProDemos Kamerdebat

Op maandag 18 april opende Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib officieel het vernieuwde ProDemos Kamerdebat. Leerlingen van Scholengemeenschap de Waerdenborch uit Goor (3e klas vmbo) stortten zich onder haar leiding fanatiek, maar gedisciplineerd, in het rollenspel. "Ik zou willen dat de echte Kamerleden zich zo netjes aan hun spreektijd hielden!", complimenteerde Arib hen daarover.