Europe Direct Informatiecentrum

Europa Direct Informatie Centrum

Het Europe Direct Informatiecentrum is gevestigd bij ProDemos, Hofweg 1 in Den Haag.

Wat is het Europa Direct Informatie Centrum?

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) bij ProDemos in Den Haag is de entree tot de Europese Unie voor inwoners van Den Haag en omstreken. Het EDIC verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.

Activiteiten EDIC

vlag EU

Het EDIC Den Haag organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren. Wilt u samen met EDIC Den Haag een gratis informatiebijeenkomst organiseren? Kijk hier voor meer informatie.

 

Meer weten over de Europese Unie? Nodig ons bij u uit voor een gratis informatiebijeenkomst!

IMG_2885

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) Den Haag organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten over de Europese Unie. Wilt u binnenkort ook zo’n bijeenkomst organiseren? Nodig  EDIC Den Haag dan bij u uit. We verzorgen dan gratis een interactieve bijeenkomst.

Wat betekent een verenigd Europa voor JOU? – Videowedstrijd

150126_ELARG_350x160_EN

De Europese Commissie organiseert een videowedstrijd onder de titel: “Wat betekent een verenigd Europa voor jou?” De wedstrijd staat open voor jongeren van 13-15 jaar uit de EU-lidstaten, de kandidaat-landen en de potentiële kandidaat-landen in Zuidoost-Europa. Toon je creativiteit en win een reis naar Brussel! Deel je ervaring en mening in een 1 minuut durende video!

NECE: Netwerk voor burgerschapsonderwijs in Europa

nece-newsletter

Networking European Citizenship Education (NECE) is een netwerk van Europese organisaties die activiteiten organiseren om burgerschapseducatie te bevorderen. ProDemos is een van de leden van dit netwerk. Het doel van NECE is om internationale discussie te bevorderen over belangrijke onderwerpen op het terrein van 'civic education'. 

Lees meer op  www.nece.eu