Nacht van de Dictatuur

Nacht van de Dictatuur

Op zaterdag 12 september vindt alweer de vijfde editie van de Nacht van de Dictatuur plaats. Met o.a. lezingen, debatten en films staan we een avond lang stil bij de impact van dictaturen in de hele wereld. Meer informatie over het programma volgt. 

De Nacht van de Dictatuur wordt georganiseerd door ProDemos, Humanity House en Museum De Gevangenpoort, aan de vooravond van de VN Dag voor de Democratie (jaarlijks op 15 september).

Moet je alles willen zeggen?

Diederik Samsom en Yoeri Albrecht

Op 14 april stond de vrijheid van meningsuiting centraal in het Politiek Café. Hoe staat het op dit moment met de vrijheid van meningsuiting in Nederland? Betekent vrijheid van meningsuiting dat je alles maar mag zeggen? En moet je dat eigenlijk wel willen? Over deze vragen gingen Yoeri Albrecht, directeur van debatcentrum De Balie in Amsterdam, en Diederik Samsom, fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer met elkaar en met de zaal in gesprek.

Inschrijving ProDemos Binnenhof voor Scholen weer open!

PBS 1 klein

Scholen kunnen weer inschrijven voor onze gratis educatieve (dag)programma’s in politiek Den Haag. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken leerlingen kennis met onze democratische rechtsstaat en de politieke wereld. Kijk voor meer informatie op de informatiepagina’s voor scholen of ga meteen naar de reserveringspagina.