Nacht van de Dictatuur

Nacht van de Dictatuur

Op zaterdag 12 september vindt alweer de vijfde editie van de Nacht van de Dictatuur plaats. Met o.a. lezingen, debatten en films staan we een avond lang stil bij de impact van dictaturen in de hele wereld. Meer informatie over het programma volgt. 

De Nacht van de Dictatuur wordt georganiseerd door ProDemos, Humanity House en Museum De Gevangenpoort, aan de vooravond van de VN Dag voor de Democratie (jaarlijks op 15 september).

Blog: Hoe vertellen we het de kinderen?

Nienke Schuitemaker

Het is donderdagmiddag 19 maart en terwijl mijn groep voor die middag zich buigt over mijn quizvraag, krijg ik een pushbericht van de NOS: 'Johan Houwers neemt zetel Mark Verheijen over, wordt onafhankelijk Kamerlid'.

Lees het blog van Nienke Schuitemaker, begeleider bij ProDemos Binnenhof voor scholen.

Vier Vrijheidscolleges

Logo van het Bevrijdingsfestival

Toen President Roosevelt in 1941 het volk toesprak in de jaarlijkse State of the Union, formuleerde hij vier vrijheden die nog steeds actueel zijn: vrijwaring van angst, vrijwaring van gebrek, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van religie. 

In aanloop naar het Bevrijdingsfestival besteedt ProDemos samen met de Haagse Hogeschool in vier Haagse Vrijheidscolleges aandacht aan deze vrijheden.